Juridische Faculteitsvereniging Nijmegen
caret-left Ga een stap terug

Poelmann van den Broek

Poelmann van den Broek


Deftige juristen met dure praatjes? Niet bij Poelmann van den Broek.

Wij zijn de stoere strijders onder de advocaten, al ruim 40 jaar. We beheersen onze specialismen tot in de puntjes. Onze  klanten zijn hoofdzakelijk ondernemers. Wij kennen hun branches, weten waar de kansen en bedreigingen liggen en steken graag onze nek uit om resultaten te behalen. Verdedigend als het moet, aanvallend als het kan. Maar altijd strijdend met hart en ziel. En valt er meer te halen door de grenzen op te zoeken? Dan gaan we daarvoor. Zeker wanneer de klant er beter van wordt.

Onze expertise is heel breed. We adviseren ondernemingen van a tot z, op elk rechtsgebied en over elk juridisch onderwerp waarmee zij te maken kunnen krijgen. Maar we zijn geen generalisten. Integendeel: we zijn juist superspecialisten. Onze kracht is dat we de kunst verstaan om vanuit elk specialisme ook over de grenzen van rechtsgebieden heen te kijken. We denken niet in eilanden maar werken samen aan klinkende resultaten. Onze juridische expertise is verdeeld over de volgende servicegebieden:

Het betere teamwork

Poelmann van den Broek is een open en informeel advocatenkantoor. Wij lopen bij elkaar naar binnen en werken veelvuldig in teams waarin we de expertise van meerdere disciplines bundelen en veel van elkaar leren. Samen vormen we een mooie mix van nieuw en ervaren. Ons werk doen we met hart en ziel. Alle medewerkers zijn even belangrijk en iedereen mag zichzelf zijn. We streven ernaar om collega’s te laten excelleren waar ze goed in zijn en wat ze leuk vinden om te doen.  Deelname aan sportieve en sociale activiteiten, zowel binnen als buiten kantoor, wordt van harte aangemoedigd. Want actief zijn werkt beter.

Kantoorbrede studentstage

Wij zijn voortdurend op zoek naar gemotiveerde student-stagiairs. Ben jij een gedreven rechtenstudent en zit je minimaal in het derde jaar? Kom dan bij ons stage lopen en maak kennis met de diverse servicegebieden van ons kantoor. Onze reguliere fulltime stage beslaat een periode van zes tot acht weken. In overleg kunnen we de stage anders inrichten, bijvoorbeeld een langere of kortere periode en/of minder dan vijf dagen per week.

Wat ga je doen?

Je verricht werkzaamheden voor alle servicegebieden binnen ons kantoor en je maakt kennis met alle aspecten van de praktijk van een advocaat. Je doet literatuur- en jurisprudentieonderzoek, schrijft memo’s en helpt mee met het opstellen van processtukken. Daarnaast ga je mee naar zittingen en kan het voorkomen dat je wordt uitgenodigd voor een bespreking met klanten. Het is mogelijk dat je tijdens deze stage een focus legt op een bepaald servicegebied naar jouw keuze. Uiteraard is er ook ruimte voor ontspanning, bijvoorbeeld tijdens de vrijdagmiddagborrel. Op deze manier krijg je een goede indruk van het dagelijkse werk van een advocaat bij Poelmann van den Broek.

Interesse?

Wil jij in aanmerking komen voor een studentstage? Bezoek pvdb.nl/werken-bij-pvdb voor meer informatie en om alle openstaande vacatures te bekijken. Vermeld in je sollicitatiebrief wat je richting is en geef aan naar welk servicegebied jouw voorkeur uit gaat.

Oriënterend gesprek

Heb je behoefte om je wat meer te oriënteren voordat je stage gaat lopen? Het is ook mogelijk om een oriënterend gesprek aan te gaan met een van onze advocaten zodat je een beter beeld kunt vormen over een bepaald rechtsgebied, de advocatuur in zijn geheel en ons kantoor. Als dit je aanspreekt neem dan contact op via hr@pvdb.nl.

caret-left Naar overzicht
caret-up